کورونا و اسیب مغزی
در مطالعات اخیر پژوهشگران اظهار کردهاند که کروناویروس میتواند باعث آسیب مغزی در بیماران شود زیرا این بیماری التهاب خطرناکی را ایجاد میکند که میتواند باعث خونریزی و مرگ سلول شود.
دو بیمار در ایالات متحده از جمله بیمارانی بودند که در نتیجه ابتلا به بیماری کووید-۱۹ دچار مشکلات عصبی شدند. اسکنهای مغزی آنها نشان داد که مغز آنها چگالی خود را از دست داده و دچار خونریزی شده است.
پزشکان در سرتاسر جهان اکنون نگران این موضوع هستند که بیماران مبتلا به بیماری کووید-۱۹، ممکن است پس از مدتی دچار آسیب مغزی نیز شوند.
نیویورک تایمز گزارش داده است که یک بیمار حدود ۷۰ ساله مبتلا به بیماری کووید-۱۹ در فلوریدا توانایی صحبت کردن را از دست داده است. موردی دیگر یک زن حدود ۵۰ ساله مبتلا به این بیماری در آمریکا بود که اسکن مغزی آن نشان داده بود برخی از سلولهای مغزی وی در نتیجه یک عارضه نادر از بین رفته است. موارد مشابه دیگر نیز در چین و ایتالیا مشاهده شده است. در حالی که به نظر میرسد این عوارض عصبی، مجموعه کوچکی از افراد آلوده در سراسر جهان را مورد هدف قرار میدهد، این گزارشها تصویری بسیار نگران کننده از اثرات احتمالی این بیماری را نشان دادهاند.
زن آمریکایی ۵۰ ساله که سلولهای مغزی او آسیب دیده بود هنگام مراجعه به کلینیک هنری فورد آمریکا علائمی چون تب، سرفه، بیحالی و حالتهایی همانند سرگیجه داشت. پزشکان مجموعه آزمایشات تشخیصی را بر روی وی انجام دادند که سپس تست کرونای وی مثبت درآمد.
از آنجا که این علایم عصبی برای کروناویروس معمولی نیست، پزشکان مغز وی را توسط سیتی اسکن مورد بررسی قرار دادند. اسکنها نقاط تاریکی را نشان دادند که این نقاط نمایانگر عملکرد غیرمعمولی که برخی از قسمتهای مغز او در مقایسه با مغز یک فرد سالم است.
آنها دریافتند برخی از سلولهای مغزی وی از بین رفته بود و تالاموس این بیمار نیز آسیب دیده بود. این بخش از مغز اطلاعات حسی حیاتی را از بدن به قشر مغز میفرستد که سیگنالها را پردازش میکند. اسکنهای دیگر نشان داد که بخش لوبهای تمپورال مغز نیز دچار خونریزی شده بود که این بخش مسئول حافظه و هوشیاری و همچنین احساسات در بدن است.