تازه های مغز و اعصاب

۹۲

ورزش می تواند گاهی به اندازه قرص موثر باشد: (مقالات مغز و اعصاب)

چسب های قابل استفاده روی پوست حاوی پپتیدهای میلونیید در درمان بیماری ام اس و احتمال ئخالت توکسین برخی باکتری ها در درمان ام اس از جمله جدیدترین اطلاعات در این رشته بشمار می روند.

گزارشی از نقش قند خون بالا حتی در افراد غیر دیابتی در رابطه با اختلال عملکرد نورونهای مغزی در حافظه از مقالات جدید منتشر شده در این زمینه است.

نقش داروهای انتاگونیست گیرنده های NMDA در مغز در پیدایش و درمان امراض روحی روانی دو قطبی اخیزا بیشتر مورد توجه و بحث قرار گرفته است.

براساس یک مطالعه تازه که نتایج آن در نشریه “بریتیش مدیکال جورنال” چاپ شده ورزش می تواند به اندازه قرص برای کسانی که دچار بیماری هایی مثل امراض قلبی هستند مفید باشد.

محققان می گویند این یافته ها حاکیست که ورزش باید مثل دارو تجویز شود.

البته کارشناسان تاکید کردند که بیماران نباید دارو را کنار بگذارند و فقط به ورزش اکتفا کنند بلکه هر دو آنها باید در کنار هم باشد.

تعداد بزرگسالانی که ورزش می کنند کم است. برای نمونه در انگلستان فقط یک سوم مردم میزان توصیه شده، یعنی ۲.۵ فعالیت معمولی یا شدید مانند دوچرخه سوای یا پیاده روی سریع در هفته را انجام می دهند.

در مقابل میزان مصرف داروهای تجویزی به طور منظم در حال افزایش بوده است.

مطالعه تازه توسط دانشمندان مدرسه علوم اقتصادی لندن، موسسه مراقبت های بهداشتی هاروارد پیلگریم در دانشکده پزشکی هاروارد و دانشکده پزشکی استانفورد انجام شد.

در این مطالعه نتایج صدها مطالعه قبلی – در مجموع شامل بیش از ۳۰۰ هزار بیمار – برای ارزیابی فواید ورزش و داروها در جلوگیری از مرگ تحلیل و مقایسه شد.

آن مطالعات شامل بررسی کنترل بیماری هایی مثل بیماری قلبی، بازپروری پس از سکته مغزی، نارسایی و کنترل علائم دیابت پیش از ابتلا به آن بود.

وقتی آنها این داده ها را بررسی کردند دریافتند که اثر ورزش با دارو قابل مقایسه است.

اما دو مورد استثنا وجود داشت.

داروهای ادرارآور که برای نارسایی قلبی تجویز می شود به روشنی موثرتر از ورزش بود و از آن طرف ورزش برای افزایش طول عمر پس از سکته مغزی اثر خیلی بهتری داشت.

کارشناسان می گویند که هرچند داشتن یک زندگی فعال فواید بهداشتی زیادی دارد، هنوز شواهد کافی برای این نتیجه گیری که ورزش از دارو موثرتر است وجود ندارد.

تاثیر داروی فشار خون در مقابله با سرطان

محققان آمریکایی می گویند ممکن است یکی از داروهایی که به طور متداول برای کاهش فشار خون تجویز می شود، برای مبارزه با سرطان به کار بیاید.

به گفته این محققان، تجویز قرص لوزارتان همراه با داروهایی ضدسرطان ممکن است بتواند به طولانی تر شدن عمر مبتلایان به سرطان کمک کند.

به نوشته نشریه نیچر کامیونیکیشن، لوزارتان باعث گشاد شدن عروق می شود و به همین علت به افزایش جریان خون و انتقال بهتر داروهایی شیمی درمانی به غدد سرطانی کمک می کند.

این نشریه با انتشار گزارش مطالعات محققان بیمارستان عمومی ماساچوست نوشته است آنها در پی داوطلبان مبتلا به سرطان لوزالمعده هستند تا بتوانند این شیوه درمانی را بر روی آنها آزمایش کنند.

آنها پیش تر توانسته اند به طور موفقیت آمیزی این روش درمانی را در موش های مبتلا به سرطان های لوزالمعده و پستان آزمایش کنند.

در این آزمایش ها مشخص شد موش هایی که علاوه بر شیمی درمانی از داروی لوزارتان استفاده کرده اند، عمر طولانی تری داشته اند.

بر اساس

آمارهای منتشر شده، در حال حاضر تنها ۵ درصد از مبتلایان به سرطان لوزالمعده بیشتر از ۵ سال عمر می کنند.

علت رقم بالای مرگ و میر ناشی از این بیماری این است که تنها در ۱۰ درصد از موارد امکان جراحی وجود دارد و در بقیه موارد صرفا باید به مصرف داروهای شیمی درمانی اکتفا کرد.

دکتر اما اسمیت، از محققان موسسه تحقیقات سرطان بریتانیا، نتیجه تحقیقات بر روی موش های آزمایشگاهی جالب است، اما هنوز معلوم نیست که تجویز این شیوه درمانی در انسان ها نیز از نتیجه مشابهی برخوردار باشد.

به گفته خانم اسمیت، رواج مصرف داروهای فشار خون می تواند در پیشبرد سریع تحقیقات و آزمایش ها کمک کند

ریشه ژنتیکی اوتیسم

 

اوتیسم یا در خود ماندگی، احتمالا به فقدان برخی ژن‌ها ارتباط دارد.

پژوهشگران با بررسی و مقایسه افراد سالم و افرادی که “اختلالات طیف درخودماندگی” دارند، به این نتیجه رسیده‌اند که افراد دچار این اختلال، یک نسخه از یک ژن به‌خصوص را کمتر از افراد دیگر دارد.

در آمریکا ۴۳۱ نفر را که “اختلالات طیف درخودماندگی” دارند با ۳۷۹ نفر که چنین اختلالی ندارد، مقایسه کرده‌اند.

پژوهشگران دیگر هم پیش‌تر گفته‌اند که عوامل ژنتیکی می‌توانند یکی از زمینه‌های اصلی اختلال اوتیسم باشد.

آمار می‌گوید حدود یک درصد از مردم، اختلالات طیف درخودماندگی یا اوتیسم دارند. (مقالات مغز و اعصاب) این اختلال، موروثی است ولی دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند علت آن را تشخیص دهند.

حذف‌شدن یا اضافه‌شدن ژن، برای همه افراد رخ می‌دهد. و اصلا به همین خاطر است که آدم‌ها با یک‌دیگر فرق دارند.

ولی این که کدام ژن‌ها کم یا زیاد شوند، نتیجه این تغییر را رقم می‌زند.

تحقیقات نشان می‌دهد افراد با اختلال درخودماندگی، خیلی خیلی بیشتر از دیگر افراد، ژن‌هایشان کم شده.

گروه تحقیقاتی که در بیمارستان بزرگ “مونت سینا” در نیویورک است، می‌گوید این که افراد مبتلا به اوتیسم یک نسخه از این ژن به‌خصوص را کمتر از بقیه دارند، احتمالا بر نحوه فعالیت سلول‌های عصبی مغزشان اثر می‌گذارد.

ژوزف باگزبام که رئیس این گروه است، می‌گوید این اولین تحقیقی است که نشان می‌دهد حذف این یکی دو ژن، در میان افراد مبتلا به در خود ماندگی، عمومیت دارد.

محققان می‌گویند در نتیجه این کمبود، مهارت‌های ارتباطی افراد درخودمانده، مختل می‌شود.

با این حال این گروه تحقیقاتی در آمریکا یادآوری می‌کند که ژن‌های متعددی در اختلال اوتیسم موثر هستند و نه فقط یک ژن.

 


تجدید نظر شده در :92/5/8 سرعت پیشرفت در علوم پزشکی بطور اعم ودر رشته نورولوژی بطور اخص انقدر بالاست که در واقع می توان به جرئت گفت که حتی انهایی که در جریان تحقیقات و دستاوردهای روز هستند همواره از انچه بواقع در رشته یاد شده در” روز “در حال رخ دادن است عقب هستند. مشکلات متعدد اجرایی باعث ان شده که بسیاری ازاین دستاوردها بویژه در زمینه اقدامات عملی برای بیماران وجود نداشته باشد.عملیات جراحی استریوتاکسی و ام ار ای با قدرت تسلای بالا و اقدامات الکتروفیزیولوژی تهاجمی درمانی مانند تحریک عمقی مغز که امروزه جهت درمان بیساری از امراض مغز و اعصاب مانند بیماری پارکینسون و حرکات غیر طبیعی پایدار و مقاوم به دارو و نیز درمانهای جدید افسردگی و صرع اصولا در ایران علیرغم وجود همکارانی که دروه های انرا گذرانده اند و نیز سطح بالای اطلاعات اکثر همکاران انجام نمی گیرد که اسباب تاسف فراوان است.اخرین نسل ام ار ای در ایران ام ار ای 3 تسلا است که انهم به تعدادبسیار محدود و معدود وجود دارد در حالیکه حداقل دو نسل بعد از انهم از مراحل تحقیقاتی گذشته و در حال ارائه خدمت هستند. نسل های جدید گاما نایف دستگاه های جدید رد یاب لخته های مغزیTracer در سکته هاd ایسکمیک مغزی و نیز اقدامات جراحی صرع و جراحی مغزی امراض روانی در کشور ما اصولا ناشناخته و یا در حد بسیار محجور و مهجور محسوب می شوند.! تازه های مغز و اعصاب در هفته های اخیر عبارتند از: گزارشاتی در باب ارتباط احتمالی بین اسپاسم گوارشی نوزادان و میگرن کودکان که در حال تکمیل تحقیقات است.مقالاتی در مورد افزایش ریسک رخداد اوتیسم در کودکانی که مادر انها صرع داشته و از داروی سدیم والپروات مصرف می کنند که به ریسک قبلا شناخته شده افزایش ناهنجاری جنینی اضافه می شود گذاردن دستگاه محرکPACE در ناحیه دیافراگم بیماران با تشخیص ALSو کشف ژن جدیدی در مورد بیماری الزایمر و سرانجام انکه تحقیقات در شاخه های جدید برای کشف داروی درمانگر ALS پس از انکه دو داروی مورد تحقیق در مراحل نهایی با عدم موفقیت بالینی مواجهه شدند اخبار تازه بیماریهای مغز و اعصاب را در جهان در دوهفته اخیر به خود اختصاص می دهند. باید به لیست بالا موفقیت امیز بودن درمانهای ترکیبی مننژیت کریپتوکوکال و نیز گزارش وقوع عارضه PML ذر بیمارانی که به علت پسوریازیس از ترکیبات دی متیل فومارات موجود در داروی مشابه درمان بیماری ام اس استفاده کرده اند را افزود. در نهایت استفاده از شیوه های جدید درمانی در خروج انزیم جهش یافته مهلک سوپر اکسید دیسمیوتاز mutant superoxide dismutase1 از اولیگودندروسیت های ب موشهای مبتلای به ALS نوید درمان جدیدی را برای این بیماری از پای دراورنده می دهد.


نکات کلیدی و طلایی مصرف اسپرین:

با افراد زیادی روبرو می شویم که توصیه به مصرف روزانه یک عدد قرص اسپرین دارند و یا اینکه خودشان مصرف می کنند ولی ایا واقعا چه کسانی باید روزانه  قرص اسپرین مصرف کنند و به عبارت بهتر کاندیدهای مصرف ان چه کسانی هستند و کدامین افراد باید حتما انرا استفاده کنند و چه کسانی نباید این کار  را بکنند.

اول و اخر انکه توصیه به مصرف ان حتماو حتما باید توسط یک پزشک باشد و اکیدا توجه داده می شود که به توصیه اقوام و دوستان و همسایگان و……. جهت مصرف اسپرین توجه نکنید.

با مصرف اسپرین مسائلی مانند خونریزی داخلی در افرادی که امادگی انرا دارند می تواند منافع احتمالی دریافت دارو را مورد چالش جدی قرار دهد.

در انهایی که نیاز دارند روزانه دریافت 75 میلیگرم از ان می تواند منافع دریافت انرا تامین کند و به مقادیر بیشتری نیاز نباشد.

گزارش اخیر انجمن سرطان امریکا حاکی از ان است که دریافت روزانه ان می تواند ریسک مرگ ومیر سرطان را تا 16 در صد کمتر کند و البته مزایای ان در بیماران با سکته مغزی و قلبی اشکار است.

پروستاگلاندین ها عناصر شیمیایی هستند که در زمان درد و التهاب در بدن رها می شوند و اسپرین از طریق جلوگیری از ازاد شدن انها اثر مفید خود را اعمال می کند.

اسپرین همچنان از تولید لخته جلوگیری می کند.

بخاطر احتمال بروز عارضه مرگباری به نام سندرم رایreye syndrome نباید به افراد کمتر از 16سال اسپرین تجویز کرد.

افرادی که حتما باید اسپرین روزانه دریافت کنند عبارتند از:

1-افراد میانسال با سابقه وجود سرطان در اقوام

پروفسور جان برن از مرکز ژنتیک پزشکی دانشگاه نیوکاسل در انگلستان می گوید :

من قویا منفعت اسپرین را در افرادی که در والدین و یا خواهر و برادران انها سرطان هست و یا بوده تایید می کنم و این افراد باید انرا بگیرند.او در یک مطالعه تحقیقاتی بین 861 بیمار با سندروم لینچ lynch syndrome نشان داد که مصرف میزان بالای اسپرین در یک دروره دو ساله ریسک وقوع سرطان نوع ژنتیکی روده بزرگ و مقعد را حداقل 63 در صد کمتر می کند.وی اضافه می کند 50 در صد افراد قبل از سنین بازنشستگی احتمال ابتلای به سرطان را دارند.گمان می رود که اسپرین سلولهای پیشتاز ایجاد کانسر در روده را درپولیپ ها متوقف می کند.

بهترین وقت مصرف اسپرین بعد از 50 سالگی است در افرادی که کمتر از 40سال دارند و والدین و یا خواهر یا برادر انها سرطان روده بزرگ وجود داشته مصرف اسپرین  5 سال زودتر از سنی است که انها مبتلا شده اند زیرا تصور می شود که یک فاصله زمانی3-5ساله برای بهترین اثر پیشگیری اسپرین در ان مورد وجود دارد.

2-سابقه حمله قلبی

در جریان عوارض قلبی لخته در جدار داخلی عروق قلبی تشکیل شده و باعث اختلال  در جریان خون عروق قلبی شده و ثابت شده که دراین موارد و یا متعاقب یک حمله قلبی اسپرین منافغ زیادی دارد.نحوه اثربخش اسپرین در این موارد جلوگیری از بهم جسبیدن پلاکت ها در جدار عروق و تشکیل لخته است.زمان مصرف ان در این موارد پس از حمله قلبی است و لی ثابت نشده است که اسپرین از بروز اولین حمله جلوگیری کند.

3-وقوع سکته مغزی:

بروز حملات سکته مغزی غیر خونریزی معادل سکته قلبی و با همان ساز و کار انسداد عروق  مانندقلب اما داخل مغزی است این نوع سکته های ناشی از اسداد و کمخونی عروق مغزی 87 درصد سکته های مغزی را تشکیل می دهد.ندرتا سکته ها بخاطر وقوع خونریزی در مغز است.

اثر بخشی ان در موارد سکته های مغزی مانند قلبی است.

زمان خوب مصرف ان در مورد سکته های مغزی همان مقدار 75 میلیگرم در روز است در موارد سکته های مغزی خونریزی دهنده به دلیل احتمال وسعت ناحیه خونریزی  باید از مصرف ان خودداری کرد

4-بارداری و پرواز با هواپیما:

زنان باردار بطور کلی 8 برابر بیشتر از زنان غیر بادردار احتمال ایجاد لخته در پا دارند که همان سکته عروق اندام تحتانی باشدDVT با داشتن اضافه وزن و سن بالاتر این خطر بیشتر می شود.در بارداری پدیده انعقاد شامل عملکرد پلاکتها و نیز فاکتورهای انعقادی تحت تاثیر عوامل اورمونی تغییراتی پیدا می کنند.مطالعه بالینی در مورد لخته پاها و بارداری و مصرف اسپرین نیست اما تصور می شود احتمال وقوع انرا کمتر کند .میزان مصرف بالای اسپرین به دلیل احتمال وقوع سندرم رای در بارداری قدغن است.

توصیه شده که در سفرهای هوایی مادران باردار بالاتر از 12 هفته بیشتر از 6 ساعت 3 روز قبل تا 3 روز بعد از سفر روزانه 75 میلیگرم اسپرین مصرف شود اما نظریه دیگر ان است که به دلیل اثار ضد پلاکتی احتمال وقوع خونریزی داخلی هم مظرح می شود لذا نمی توان به همه مادران باردار انرا توصیه کرد در عوض پوشیدن جورابهای واریس و یا بانداژهای الاستیک و نیز مصرف اب فراوان و قدم زدن در کابین هواپیما توصیه می شود.

5-وجود سابقه مسمومیت بارداری (پره اکلامپسی)

از هر 15 مادر باردار یک نفراحتمال وقوع پراکلامپسی یعنی فشار خون بالا در بارداری که می تواند به بروز تشنج-سکته مغزی-اختلالات عملکرد احشا متعدد  داخلی و مرگ مادر و جنین منجر شود را دارد.در این موارد اسپرین گردش خون به سمت جنین را بهبود داده که می توانسته بخاطر بزرگی جنین مختل شده باشد.

چنانچه زن در بارداری قبلی خود پراکلامپسی شدید داشته باشد می تواند در بارداری بعدی خود در هفته بعد از 12 کاندید مصرف 75 میلیگرم اسپرین در روز باشد.

اگر مادر باردار قبل از بارداری فشار خون بالا داشته باشد  امادگی بیشتری برای عارضه یاد شده دارد وبهتر است از بعد از هفته 12 روزانه 75 میلیگرم اسپرین دریافت کتد.

6-از هر 5 بارداری یکی به سقط  بدون علت ظاهری منجر می شود و اما از هر 100 بارداری یکی منجر به سقط مکرر می شود یعنی 3 بار یا بیشتر زایمان به سقط بیانجامد و از میان انها یکی در هر 5 نفر به نوعی ایجاد لخته در خون مبتلا شده که سندرم HUGHES نام دارد که تشدید و ایجاد سقط را فراهم می کند.انهایی که تست مثبت برای این موصوع دارند روی قرص اسپرین 75 میلیگرم روزانه در کنار داروی ضد انعقاد دیگری به نام هپارین  قرار می گیرند که احتمال وقوع لخته را تا 50 درصد کمتر می کند.ساز و کار احتمالی ان در بارداری بهبود جریان خون جفت و جلوگیری از بروز لخته است.

استفاده از دارو در بارداری سرخود اکیدا ممنوع است و حتی دارویی ساده می تواند به مشکلات جدی بیانجامد.

زنانی که سه تا ویا بیشتر سقط بدون علت مشخص داشته اند بهتر است از طبیب خود درخواست انجام تست Hughes کنند.

در این قسمت عوارض احتمالی برای کسانی که روزانه اسپرین می گیرند اورده شده است:

*دریافت اسپرین روزانه راهی کم خطر برای حفظ سلامتی در مواردی است که بعضا ذکر شد اما یک مطالعه جدید در ایتالیا نشان می دهد که دریافت روزانه اسپرین با میزان کم و در دراز مدت 55 در صد احتمال خونریزی در دستگاه گوارشی و 54 در صد بیشتر احتمال خونریزی مغزی را می دهد.

*انهایی که زخم معده قبلی دارند تنها با مشورت با طبیب خود باید اسپرین بگیرند.

*اسپرین باعث بروز حمله اسم در یک نفر از هر 10 نفری که انرا دریافت می کنند می شود و در صورت داشتن زمینه اسم بهتر است برای استفاده از ان حتی برای یک سردرد با طبیب خود مشورت کنید.

*هر فردی با سابقه الرژی به اسپرین و سابقه خونریزی و یا لخته قبلی و نیر کبود شدن و خونریزی زیر جلدی به سادگی باید حتما با طبیب خود مشورت کند.زیرا اسپرین می تواند شرائط بالا را بدتر کند.

*دریافت اسپرین بعد از غذا باشد و شاید تجویز داروهای محافظ معده و کاهش دهنده ترشح معده با ان لازم باشد.

در موارد زیر اسپرین می تواند بی اثر و غیر ضروری باشد:

1-نگرانی از بروز لخته در اندام تحتانی بعد از اعمال جراحی و دیده شده که قدرت پیشگیری از لخته اسپرین در این موارد کافی نیست شایع ترین علت بستری برای اعمال جراحی انتخابی فتق است و در این موارد جدول احتمال بروز لخته تهیه شده و در موارد ریسک متوسط تا شدید قبل از عمل از هپارین استفاده می شود.

2-استرس ناشی از ابتلای به سرطان سینه,تنها در یک مطالعه در سال 2010 دیده شده که دریافت روزانه قرس اسپرین معمولی در زنان با سرطان سینه تا 70 درصد می تواند مرگ و میر ناشی از ان سرطان را کمتر کند ولی در هیچ مطالعه دیگری این موضوع تایید نشده است.در سال 2012 دو مطالعه وسیع بین 170000 زن سالم نشان دادکه دریافت روزانه اسپرین خطر مرگ ناشی از هر سرطانی را بین 8 تا 15 درصد کمتر می کند.اما هیچیک از این دو مطالعه کاهش  قطعی را در مرگ ناشی از سرطان سینه نشان نداد.در حال حاضر مدارکی برای منافع دریافت روزانه اسپرین برای این که احتمال وقوع سرطان سینه را کم کند در برابر عوارض ان وجود ندارد.البته شاید در اینده این دیدگاه تغییر کند.

3-ابتلای به دیابت بدون داشتن کسالت دیگری ,  با انکه مسائل قلبی عروقی شایع ترین عارضه دیابت است و علت 84 در صد مرگ و میر را در انها بخود اختصاص می دهد اما شواهدی به نفع دریافت روزانه ان برای کاهش این عوارض وجود ندارد و دریافت ان تنها با توجه به مدارک و علائم قبلی صورت می گیرد.این شواهد در سال 2010 تغییر کرد و گفته شد که دریافت اسپرین روزانه در افراد دیابتیک مفید است.

نظریه نهایی ان است که دیابتی ها ممکن است از دریافت ان به عنوان پیشگیری سود ببرند اما ریسک پذیرفتن عوارض ان در برابر منافع احتمالی ان باید بیشتر بررسی شود.

4-در بی نظمی ضربان قلبی از نوع فیبریلاسیون دهلیزی   اسپرین تاثیری برای مداوا ندارد واخیرا در انگلستان اطبای عمومی از تجویز ان بدین منظور منع شده اند.

در چنان مواردی دستورالعملهای موجود به نفع تجویر هپارین و یا سایر داروهای ضد انعقاد است که خطر سکته ناشی از بروز فیبریلاسیون دهلیزی را تا 70 درصد کاهش می دهند.سایر بی نظمی های دیگر قلبی ایجاد لخته و سکته نمی کنند و لذا تجویز اسپرین هم جایی در ان موارد ندارد.

5-هر چند  در مواردی علیرغم داشتن زندگی سالم مسائل قلبی و مغزی عروقی و دیابت و امثال ان رخ می دهد اما شاید مسائل ژنتیکی در ان موارد مطرح باشد و عموما شیوه زندگی سالم و ارام در جلوگیری از مسائل مغزی و قلبی عروقی موثر است و در افراد چاق سیگاری و الکلی اسپرین معجزه نمی کند

در فردی که پس از عمل جراحی قلب باز هنوز سیگار کشیده و الکل مصرف می کند و اضافه وزن دارد اسپرین چقدر توانایی دارد و اثر بخش است!؟

http://www.dailymail.co.uk

 


اوباما پروژه تهیه نقشه مغز را اعلام کرد:

 

اوباما گفت که طرح هایی مثل “پروژه نقشه ژنتیکی انسان” باعث دگرگونی علوم ژنتیکی شده

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا طرح تازه ای را برای تهیه نقشه مغز انسان رونمایی کرده است.

او در مراسمی در کاخ سفید یک سرمایه گذاری اولیه به مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار را برای روشن کردن چگونگی کارکرد مغز انسان و شناخت بهتر بیماری هایی مثل آلزایمر و صرع اعلام کرد.

این پروژه توسط دانشمندان دولتی و بخش خصوصی انجام خواهد شد.

آقای اوباما گفت که طرح هایی مثل “پروژه نقشه ژنتیکی انسان” باعث دگرگونی علوم ژنتیکی شده و او اکنون می خواهد همان کار را در مورد مغز انجام دهد.

آقای اوباما در مراسمی که صبح سه شنبه در کاخ سفید برگزار شد مغز انسان را “یک راز بزرگ” توصیف کرد که لازم است گشوده شود.

او گفت که انسان می تواند کهکشان های دوردست و ذراتی کوچکتر از اتم را شناسایی کند اما هنوز راز ماده ای که فاصله میان دو گوش را پر کرده نگشوده است.

یکی از اهداف اصلی این پروژه تلاش برای درمان بیماری هایی است که مغز و اعصاب را هدف می گیرد.

آقای اوباما گفت: “تصور کنید با گشودن این معما چه می توانیم انجام دهیم. تصور کنید زمانی را که هیچ خانواده ای مجبور نخواهد بود شاهد گم شدن عزیزی در پشت نقاب پارکینسون باشد یا با صرع دست و پنجمه نرم کند.”

گفته شد که این پروژه با دادن ابزارهای لازم به دانشمندان برای دست یافتن به تصویری پویا از مغز هنگام فعالیت و درک بهتر چگونگی فرآیند تفکر و یادآوری باعث دگرگونی علم مغزشناسی خواهد شد.

این پروژه که در سال ۲۰۱۴ شروع خواهد شد توسط موسسه ملی بهداشت آمریکا (ان آی اچ)، سازمان پروژه تحقیقات پیشرفته دفاعی (دارپا) و بنیاد ملی علوم (ان اس اف) اجرا خواهد شد.

فرانسیس کالینز مدیر موسسه ملی بهداشت که در مراسم صبح سه شنبه در کاخ سفید سخن گفت در مصاحبه ای با بی بی سی گفت: “فکر می کنم این مهیج ترین طرح در زمینه علوم زیستی باشد که پس از مدت ها ظاهر می شود. تلاشی برای درک بهتر پیچیده ترین عضو بدن یعنی مغز انسان و به کار بستن آن به شکلی که به شناختی موثر برای پیشگیری و درمان فهرست بلندی از بیماری ها منجر شود. از آلزایمر و اوتیسم تا صرع و صدمه دیدگی مغز و اسکیزوفرنی.”

او گفت که این پروژه چندین سال یا بیشتر ادامه خواهد داشت.

از ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری اولیه در این پروژه برای توسعه فناوری های تازه برای تحقیق درباره چگونگی تبادل میلیاردها سلول منفرد مغز استفاده می شود.

و این موضوع از عنوان پروژه هم پیداست که “تحقیقات مغز از طریق پیشبرد فناوری های بدیع عصب شناسی” که مخفف انگلیسی آن “برین” است نامگذاری شده.

دانشمندان همچنین بر چگونگی ثبت، ذخیره و پردازش اطلاعات در مغز و رابطه عملکرد مغز با رفتار تمرکز خواهند کرد.

آقای اوباما گفت که هرچند درک ما از مغز بیشتر شده اما هنوز راه درازی در پیش است.

این پروژه همچنین با شرکت بخش خصوصی انجام خواهد شد.

“موسسه علوم مغز الن” متعهد شده سالانه ۶۰ میلیون دلار برای پروژه های مربوط به ابتکار “برین” هزینه کند و “موسسه سالک برای مطالعات بیولوژیکی” ۲۸ میلیون دلار تخصیص داده است.

یک کمیته رعایت مسائل اخلاقی بر این مطالعات نظارت خواهد کرد.

اخیرا در اروپا نیز پروژه مشابهی اعلام شده بود. حدود ۸۰ موسسه تحقیقاتی اروپا و بعضی از کشورهای غیراروپایی در “پروژه مغز انسان” کار خواهند کرد که تصور می شود بیش از یک میلیارد یورو هزینه آن شود.

هدف این پروژه هم دست یافتن به معالجات تازه برای بیماری های مغز و اعصاب است.

در شرایطی که دولت آمریکا برای مقابله با مشکل کسری بودجه در تقلاست، آقای اوباما گفت که سرمایه گذاری در علوم ارزشش را دارد چرا که باعث ایجاد اشتغال و تقویت اقتصاد می شود.

آقای اوباما گفت که تحقیقات علوم پایه “نیروی محرکه رشد است.”

او گفت آمریکا نمی تواند فرصت ها را از دست بدهد درحالی که باقی جهان پیش می تازد.

 


تازه های مغز و اعصاب

1392/7/20

تاییدیه سازمان غذا و داروی اتحادیه اروپا برای امپول المتوزومابAlemtuzumab در مورد پیشگیری از حملات نوع پیشرونده بیماری ام اس و موثر شناخته شدن در مقایسه با اینترفرون ها در پاره ای موارد علیرغم عوارض ان و نیز رد شدن قطعی نقش حراحی عروق گردن در مورد احتمال نارسایی خونرسانی وریدی در درمان بیماری ام اس توسط متخصصین بی طرف از جمله مقالات علمی این هفته است.

گزارش بنیاد بین المللی پارکینسون در مورد بیومارکرهای جدید بیماری پارکینسون منتشر شده در مجله جامای نورولوژی و تشخیص سریع تر و ساده تر ان هم مقالات جدیدی منتشر شده است .

گزارشی در باب بیشتر بودن  وقوع بیماری زوال عقل با اجسام لوی بادیLewy body در مغز در مردان بیشتر از زنان و سرانجام نقش ویتامین دی در کاهش وقوع سکته های مغزی از دیگر منافع ویتامین دی علاوه بر تاثیر ان در بیماری ام اس و پوکی استخوان هم از تازه های نورولوزی اخیر بشمار می رود.

 

92/7/1

تاثیر مثبت داروی ممانتین memantine در نوریت عصب باصره را می توان از تازه های مبحث مغز و اعصاب دانست.

نقش فونکشنال ام ار ای در تعین و تبیین ضاعات نورودژنراتیو مانند الزایمر و پارکینسون هم مورد بررسی و تحقیقات جدید واقع شده است.

کاربرد تاپارامات در سردردهای متعاقب شوک درمانی امراض روانی اخیرا مطرح شده است.

احتمال وقوع بیشتر سکته های مغزی نوع ایسکمیک در افراد با ضربه های مغزی تروماتیک مورد بحث است.

وقوع زیادتر زوال عقل در افراد با فشار خون پایین هم از جمله تازه های مورد بحث مغز و اعصاب بشمار می رود.

گزارشاتی در باب تاثیر رتیگابایین در کنترل برخی تشنج های سرکش با اغاز موضعی و نیز مقاله ای درمورد اثربخشی درمانی بهترکاهش سریعتر و بیشتر فشارخون بالا در کاهش عوارض بیشتر  بیماران با خونریزی مغزی حاد درمقایسه با کاهش تدریجی و کمتر که تا کنون هم دستور االعمل اجرایی است از جمله مطالب جدید در زمینه امراض مغز و اعصاب است.

توصیه اتحادیه پزشکی اروپا درباره احتیاط بیشتر در مصرف مشتقات ارگو در درمان میگرن از نظر احتمال ایجاد فیبروز و اسپاسم و انسداد عروق خونی به بیماران و نیز تاییدیه سازمان غذا و داروی امریکا در باره کاربرد چسب های اکسلون در درمان الزایمر پیشرفته و گزارشات علمی جدیدی در باب احتمال وقوع بعدی بیشتر سکته های مغزی پس از ضربه های مغزی شدید و سرانجام گزارش چهارم جولای نشریه Biological Chemistry در مورد نقش بازدارنده مانیتول در کنترل و پیشگیری امراص حرکتی از جمله پارکینسون نوید افق های جدیدی را در درمان بیماریهای یادشده می دهد.

کاربرد موفقیت امیز ریتوکسی ماب Ritiximab در درمان نوروپاتی های همراه با انتی بادی IgM را باید نقطه عطفی در درمان نوروپاتی ها دانست.

نقش شیوه زندگی و نیز ژنتیک در حفظ و تداوم حافظه در بیماری مولتیپل اسکلروزیس از مباحث جدید محسوب می شود.

تصویر برداری از پلاکهای امیلویید و نقش ان در تعیین پیش اگهی بیماری الزایمر را مقصل تر مورد بحث قرار خواهیم داد.

نقش تحریک مغناطیسی داخل جمجمه ای در درمان افسردگی ها مورد امعان نظر قرار گرفته است.

تاثیر نوردرمانی در درمان اختلالات خواب بیماران ضربه مغزی مورد تایید قرار گرفته است.

تاثیر فیبریلاسیون دهلیزی در ایجاد اختلالات حافظه از مباحث جدید مورد بحث است.

و بالاخره اثر بیماری سندرم پاهای بیقرار در ازدیاد مرگ و میر مورد مطالعه جدی قرزار گرفته است.

گزارشی از تاثیر داروی اورولیموسEverolimusدر درمان موفقیت امیز تشنج های مقاوم به درمان در بیماری توبروس اسکلروزیس و نیز تاثیر احتمالی جراحی لوزه و اپاندیس قبل از 20سالکی در افزایش احتمال ابتلای به بیماری ام اس MS از تازه های این حوزه های امراض مغز و اعصاب است.

اطلاعات جدیدی در مورد هشدارهای داروهای ضد تشنج از نظر افزایش احتمال پاره ای عوارض نظیر کاهش بهره هوشی در نوزادان مادرانی که سدیم والپروات دریافت می کنند و نیز افزایش ناهنجاریهای جنینی در انها و نیز افزایش احتمال میل به خودکشی در مورد برخی داروهای ضد صرع جدید-کاربری بهتر تحریک عصب واگ در درمان تشنج های مقاوم به درمان و نیز استقرار الکترودهای ویژه در هسته های قاعده مغز برای نوع دیگر تشنج های مقاوم به درمان به عنوان بارنگری در ان درمان از جمله تازه ای درمانی صرع است.

مطرح شدن دو داروی چدید در درمان دیستروفی دوشن و نیز تازه های درمان ام اس را می توانید در بخش های مربوط سایت مطالعه نمایید.

 

اطلاعات تکمیلی مطالب بالا و نیز سایر تازه های مغز و اعصاب جهان را بخش مقالات می تواند بخوانید و یا خواهید خواند.

در این قسمت می توانید اخرین اطلاعات در مورد بیماریهای مغز و اعصاب, شیوه های درمانی , داروهای مورد تایید قرار گرفته  وانچه در حال تحقیق و در مرحله ورود به خدمات درمانی برای بیماران در این رشته است را بیابید و بدانید و به بهبودی و مداوای بیماری و بیماران خود امیدوارتر شوید (نوشته شده در مقالات مغز و اعصاب)

 

 

نظرات بسته شده است.

× ثبت نوبت آنلاین