کوشش برای «تولید» گیاهان نورانی
گروهی از دانشمندان و پژوهشگران گیاه شناس در کالیفرنیا مشغول انجام تحقیقاتی در عرصه مهندسی ژنتیک هستند تا با دستکاری دی ان ای گروهی از گیاهان درخشان تلاش کنند آنها را نهایتاً جایگزین انواعی از لامپ از قبیل لامپ های چراغ های خیابان و چراغ های مطالعه بکنند.
طرح فرایند این پژوهش با هدف کاهش هزینه های انرژی و بهره بردن از منابع انرژی سالم و پاک به جای الکتریسیته شکل گرفته است.
این گروه پژوهشی با به کارگیری تکنیک های بیولوژی ترکیبی و گونه ای نرم افزار خاص در این راستا تحقیق می کنند و عمده فعالیت آنها روی گیاهی از تیره خردل است. آنها برای ادامه و تکمیل تحقیقات خود به بودجه بیشتری نیاز دارند و از راه اینترنت از آمریکاییان خواسته اند به این طرح کمک مالی کنند. بیش از پنج هزار داوطلب تاکنون به این پروژه کمک مالی کرده اند و مجموع کمک های نقدی که گردآوری شده، متجاوز از دویست و هشتاد و پنج هزار دلار است. گفتنی است که طراحان این پروژه، تنها تقاضای کمکی معادل شصت و پنج هزار دلار کرده بودند.
این فرایند با استخراج دی ان ای از کرم های شب تاب و تزریق آنها به نوعی خاصی باکتری برای انتقال آن به هسته سلول های گیاهان عادی انجام می شود و درصورت موفقیت، گیاهان عادی را به گیاهانی تبدیل خواهد کرد که از خود نور صاطع می کنند. این نور، از نوع فلورسنت است.
بیش از یک دهه است که شماری از پژوهشگران مهندسی ژنتیک و گیاه شناسی بر ایده ایجاد گیاهان تابنده کار می کنند، اما دانشمندان می گویند رسیدن به گونه ای گیاه تابنده که به اندازه الکتریسیته نورانی باشد، مستلزم کوششی درازمدت و پیگیر است و در آینده نزدیک به بار نخواهد نشست.
این طرح اما، با مخالفت ها و انتقادهایی نیز روبه رو شده است. نیویورک تایمز نوشته است که دو نهاد فعال محیط زیست طی نامه ای، از محققان این پروژه و از مسئولان وزارت کشاورزی آمریکا خواسته اند اجرای این طرح را متوقف کنند. مسئولان این دو نهاد زیست محیطی به کارگیری روش های دستکاری ژنتیک را استفاده خطرآفرین از بیولوژی ترکیبی خوانده اند و آن را مضر و حاوی پیامدهای منفی توصیف کرده اند.
نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.