هدیه جری لوییس به کتابخانه کنگره امریکا
جری لوئیس، کمدین مشهور آمریکایی، مجموعهای از فیلمها، برنامههای تلویزیونی و فیلمهای خصوصی خود را به کتابخانه کنگره آمریکا داده است.
این مجموعه از آن جهت ارزش دارد که در آن نسخههایی کمیاب و حتی نایاب از کارهای این کمدین مشهور هست. از جمله فیلمهایی که او از سر تفنن ساخته است.
مایک ماشون، مدیر بخش فیلم و تلویزیون کتابخانه کنگره میگوید که در این مجموعه بخشی از تاریخ تلویزیون آمریکا که هیچ نسخه دیگری از آن دیگر وجود ندارد، یافت میشود. مثل کارهای مشترک او با دین مارتین، که از تلویزیون NBC در دهههای پنجاه و شصت میلادی پخش میشده است.
آقای ماشون که با ABC مصاحبه میکرد، گفته است که روی نوارهای اصلی این برنامههای تلویزیونی بارها، برنامههای دیگری ضبط شده اند و هیچ نسخه دیگری از آنها به جز مجموعه ای که در اختیار خود آقای لوئیس بوده وجود ندارد.
جری لوئیس که ۸۹ سال سن دارد از اینکه کتابخانه کنگره آمریکا خواستار در اختیار گرفتن آثار او شده، ابراز خوشنودی کرده است.
فیلمهای جری لوئیس در ایران با دوبله حمید قنبری، سالها از محبوبترین آثار کمدی بود. “بوئینگ بوئینگ”، “دنیای دیوانه دیوانه دیوانه” و “پروفسور دیوانه” از جمله فیلمهای جری لوئیس بود که در ایران شهرت داشت.
او میگوید که خود را موظف به خنداندن مردم میدانسته است.
یکی از جالب ترین فیلمهایی که در مجموعه جری لوئیس وجود دارد، فیلمهایی است که او بین دو کار حرفه ای اش میساخته: فیلمهایی با حضور همسایگانش و فقط برای دل خودش. البته او همسایگان سرشناسی مثل تونی کورتیس، جنت لی و دین مارتین داشته است.
آقای ماشون، نظم جری لوئیس در نگهداری کارهای تلویزیونی، سینمایی، رادیویی و صحنهایاش را ستایش میکند.
بخشی از این فیلمها به کتابخانه کنگره آمریکا اهدا شده و بخشی دیگر را کتابخانه از آقای لوئیس خریده است.
جری لوئیس قرار است تا سه هفته دیگر از محل نگهداری آثارش در کتابخانه کنگره آمریکا در شهر واشنگتن بازدید و همان روز برنامه ای زنده در یکی از حومههای پایتخت آمریکا اجرا کند.
آقای لوئیس بیش از شصت سال در جمع آوری پول برای بیمارانی که دچار تخریب یا اخلال در بافتهای ماهیچه ای هستند، فعالیت کرده و دو میلیارد و ششصد میلیون دلار در این سالها برای این بیماران جمع آوری کرده است.