ذهن و روبات
آزمایشگاه جان هاپکینز، بازوی رباتیک ابداعی خود که با نیروی ذهن کنترل میشود، آزمایش میکند.
در سالهای اخیر اعضای مصنوعی، پیشرفت زیادی داشتهاند.
پتانسیل این فناوری، افراد بسیاری مانند “الون ماسک”(Elon Musk)را به پرسیدن این سوال ترغیب کرده است که آیا ممکن است در آیندهای نه چندان دور انسان مانند “سایبورگها” (cyborgs) -موجودی با هر دو اجزای ارگانیک و مکانیکی- زندگی کند.
این آینده، اکنون برای “جانی ماتنی”( Johnny Matheny) ممکن شده است. این مرد اهل فلوریدا که در سال 2005، بازوی خود را در اثر سرطان از دست داده بود، اخیرا به اولین شخصی تبدیل شده است که از بازوی رباتیک تحت کنترل ذهن استفاده میکند.
او در ماه دسامبر، بازوی رباتیک را دریافت کرد و امسال را به آزمایش آن خواهد گذراند.
این بازو توسط آزمایشگاه فیزیک کاربردی “جان هاپکینز” (Johns Hopkins)آمریکا ابداع شده و بخشی از برنامه متحول کردن اعضای مصنوعی است.
هدف این برنامه که با سرمایهگذاری “آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفتهٔ دفاعی” (DARPA)صورت میگیرد، ایجاد اعضای مصنوعی است که با فعالیت عصبی در مغز کنترل میشوند تا عملکرد حرکتی را به جایی که احساس میکند کاملا طبیعی است برساند.
این برنامه مشخصا روی اعضای مصنوعی برای بیمارانی که دچار قطع بازوی بالا شدهاند، کار میکند.
اگرچه این بازوی خاص، پیشتر اثبات شده است، ماتنی اولین شخصی است که واقعا با این عضو مصنوعی زندگی میکند. پژوهشگران امیدوارند بیماران بیشتری از این برنامه برای آزمایش طولانی مدت اعضای مصنوعی استفاده کنند.
این بازوی مصنوعی، بهرغم موثر بودن با محدودیتهایی همراه است. ماتنی، نمیتواند بازو را خیس و یا با آن رانندگی کند.