‘کنده کاری ۴۳۰ هزار ساله؛ قدیمی ترین اثر به جا مانده از اجداد انسان’

۲

ک مطالعه علمی تازه ادعا می کند که نقشی از خطوط زیگزاگ روی فسیل یک صدف در اندونزی ممکن است قدیمی ترین نمونه کنده کاری توسط اجداد انسان باشد.

براساس مطالعه تازه این نقش حداقل ۴۳۰ هزار سال قدمت دارد بنابراین فقط می تواند کار گونه منقرض شده هومو ارکتوس باشد.

قدیمی ترین نقش هایی که تا پیش از این از اجداد انسان کشف شده بود حدود ۱۳۰ هزار سال قدمت داشت.

به گفته کارشناسان اگر صحت این یافته که در نشریه نیچر چاپ شده تایید شود ممکن است بازبینی اساسی چگونگی تحول فرهنگ انسانی را لازم بیاورد.

استفان مونرو از محققان این مطالعه به بی بی سی گفت این یافته می تواند موجب “بازنویسی تاریخ انسان شود.”

او که در دانشگاه ملی استرالیا تحقیق می کند گفت:‌ “این اولین بار است که ما شواهدی از این نوع رفتار در هومو ارکتوس یافته ایم.”

‘توضیح دیگری وجود ندارد’

در دهه ۱۸۹۰ یوجین دوبوی دانشمند هلندی صدها فسیل پوسته صدف را حفاری و جمع آوری کرد و بعد در جعبه هایی در شهر لیدن هلند انبار کرد.

در ماه مه ۲۰۰۷، آقای مونرو که درحال تحقیق برای رساله دکترا بود از آنها عکس های دیجیتال گرفت.

این کنده کاری ها با چشم عادی راحت دیده نمی شد اما در عکس ها خیلی واضح دیده می شد.

 

او می گوید: “با دیدن آن علائم فورا به خودم گفتم که اینها حاصل دست انسان است، هیچ توضیح دیگری وجود ندارد.”

بعد گروهی از دانشمندان برای تعیین تاریخ پوسته ها و بررسی اینکه آیا کنده کاری ها به قدمت صدف ها هستند یا نه مشغول به کار شدند.

آنها دریافتند که کنده کاری ها پیش از آنکه صدف ها فسیل شود ایجاد شده بود، یعنی از ۵۴۰ هزار تا ۴۳۰ هزار سال قبل زمانی که هنوز صدف ها تازه بودند.

آقای مونرو گفت که این کشف می تواند موید نظریه هایی باشد دایر بر مهارت قابل توجه هومو ارکتوس ها با دست و توان بیشتر فکری آنها از آنچه تاکنون تصور می شد.

او گفت: “ما شاهد این نوع رفتار چه در هنر یا بیان نمادها هستیم و آن را خاص خودمان می دانیم. با این یافته شاید بتوانیم بگوییم که حتما تفاوت هایی میان ما و هومو ارکتوس وجود دارد. اما آنها بیش از آنچه تاکنون تصور می کردیم شبیه ما هستند.”

معلوم نیست که این خط و نشان نوعی اثر هنری است یا کاربرد دیگری داشته.

بعضی کارشناسان نسبت به این تحقیق ابراز تردید کرده اند.

جان شی از دانشگاه استونی بروک در نیویورک به شبکه رادیو ان پی آر گفت که “تا صدها هزار سال و تا شعاع هزاران هزار کیلومتری چیزی شبیه به این کشف نشده.”

او گفت: “اگر این نماد رفتاری هومو ارکتوس باشد، در آن صورت این تنها شاهد به دست آمده از گونه ای است که برای یک و نیم میلیون سال در سه قاره می زیست.”

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.

× ثبت نوبت آنلاین