تقویت حس لامسه با پروتز جدید
محققان اروپایی موفق به ابداع یک دست مصنوعی شدهاند که مهارت و چالاکی بیشتری دارد و همچنین حس لامسه را برای کاربر به ارمغان میآورد.
دستهای مصنوعی در حال حاضر با قرار دادن الکترود روی پوست که سیگنالها را از زیر ماهیچهها میفرستد، کنترل میشوند. اما این روش دارای محدودیتهایی نیز هست.
به عنوان مثال این روش فقط امکان انجام حرکات ساده مانند باز کردن و بستن دست را فراهم میکند و کاربر فیدبک چندانی از پروتز نمیگیرد.
یک همکاری که تحت پروژه “DeTOP” و با تأمین بودجه اتحادیه اروپا انجام شده است، یک پروتز دست جدید ایجاد شده است که سیگنالها را از طریق الکترودهایی که در بازوی بیمار قرار میگیرد، مستقیماً از عصبها و عضلات میخواند.
یک معلول سوئدی اخیراً در بیمارستان دانشگاه سالگرنسکا در گوتنبرگ برای دریافت این پروتز جدید تحت عمل جراحی قرار گرفت.
این ایمپلنت تیتانیومی به شعاع استخوان زند زیرین بازوی راست بیمار پیوند زده شد و در مجموع ۱۶ الکترود به اعصاب متصل شد که میتوانست دست از دست رفته بیمار را به وی برگرداند.
سیگنالهای اعصاب به دستورات برای این پروتز دست رباتیک تبدیل میشوند. بدین ترتیب بیمار میتواند به پروتز فرمان دهد و همچنین پروتز نیز میتواند احساس لامسه را برای بیمار فراهم کند.
علاوه بر اینکه این پروتز انجام حرکات بیشتری را امکانپذیر میکند، بازخوردهای حسی را به شکل احساس لمسی ارائه میکند و کاربر میتواند تعیین کند که چه مقدار نیرو برای دستیابی به یک شیء لازم است.
اولین گیرنده این فناوری جدید قبل از اینکه به استفاده از آن در زندگی روزمره خود بپردازد، در حال حاضر در حال یادگیری نحوه کنترل پروتز جدید خود با استفاده از واقعیت مجازی است.
با موفقیت در پیوند اول، بیماران بیشتری این پروتز را دریافت خواهند کرد.