موسیقی بلند و ناشنوایی

0 ۱

دستگاه شنوایی دارای چهار بخش شامل گوش خارجی، میانی، داخلی و عصب شنوایی است و گوش داخلی و عصب گوش، دو بخشی به شمار می آیند که در اثر استفاده از وسایلی مانند هدفون یا هندزفری آسیب می بینند.
آسیبی که این وسایل به این دو بخش شنوایی وارد می کنند، بسیار شدید است و علم امروز هنوز قادر نیست که آسیب های این دو بخش را ترمیم کند.
سلول هایی درون گوش داخلی وجود دارند که کار آنها تبدیل صدای مکانیکی به جریان الکتریکی است و این جریان الکتریکی به صورت کدبندی شده برای مغز ارسال می شود و ما می توانیم بشنویم اما زمانی که این سلول ها آسیب می بینند به تدریج میزان شنوایی کاهش می یابد و دیگر نمی شنویم.
تصویربرداری ها نشان می دهند که صداهای بلند، این سلول ها را یا از درون متلاشی می کنند یا باعث می شوند که از غشای پایه ای که روی آن قرار گرفته اند، جدا شوند و تخریب در گوش داخلی ایجاد شود.
الیاف های عصب به واسطه شنیدن صداهای بلند تحلیل و به تدریج از بین می روند.
با علم امروز هنوز قادر نیستیم که این آسیب ها را ترمیم کنیم و حتی در حوزه سلول های بنیادی تاکنون در این زمینه کاری انجام نشده است؛ بنابراین بهترین راه، حفظ شنوایی است و تمام اقشار جامعه از کودکان تا بزرگسالان باید به این مهم توجه داشته باشند.

** حد استاندارد بلندی صدا
طبق استانداردهای بین المللی صداهای بالاتر از 80 دسیبل مزاحم تلقی می شوند و می توانند به سلامت سیستم شنوایی لطمه وارد کنند.
همچنین طبق همین استانداردها، صدای 80 دسیبل را هشت ساعت و صدای 90 دسیبل را چهار ساعت در روز می توان شنید؛ یعنی به ازای هر 10 دسیبل زمان نصف می شود که این امر نشان دهنده اهمیت توجه به خطراتی است که صداهای بلند می توانند برای شنوایی افراد ایجاد کنند. جلالی ادامه داد: بر اساس استانداردهای اعلام شده، زمانی که صدا به 100 دسیبل می رسد، 2 ساعت و در 104 دسیبل تنها یک ساعت در روز و وقتی به 108 دسیبل می رسد، روزانه بیشتر از 15 دقیقه نباید این صداها شنیده شوند.
بنابراین جوانانی که با هدفون به ویژه هدفون های داخل گوشی به موسیقی با صداهای بلند گوش می دهند، باید توجه داشته باشند که این صداها می تواند به تدریج قدرت شنوایی آنها را کاهش دهد و در صورت ادامه این روند حتی در درازمدت شنوایی آنها را از بین ببرد.
در تحقیقی که در یک استادیوم ورزشی، حین بازی فوتبال دو تیم بزرگ پایتخت انجام دادیم، پیک (بالاترین میزان) صدا را حتی تا 108 دسیبل هم ثبت کردیم به ویژه زمانی که توپ به خط 18 نزدیک می شد، صدا به 105 تا 108 دسیبل می رسید که در این حالت، بیشتر از 15 دقیقه نباید این صداها شنیده شود.
توصیه کرد که حتما از محافظ های درون گوشی استفاده کننند و بیشتر از هشت ساعت در این محیط ها کار نکنند.
استفاده از این گوشی های محافظ شدت صدا را از 80 دسیبل به حدود 60 دسیبل می رساند که این میزان آسیب زیادی به شنوایی وارد نمی کند اما استفاده نکردن از این وسایل سبب از بین رفتن سریع شنوایی می شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

× ثبت نوبت آنلاین