درمان عصب‌های تخریب‌شده با ترکیبی از فلزات مذاب

۶

گروهی از دانشمندان متخصص مغز و اعصاب می‌گویند ترکیبی ساخته‌اند که می‌تواند مثل پل موقتی بین مغز و عصب‌های تن عمل کند و به عصب تخریب‌شده کمک کند تا ترمیم شود. این کشف می‌تواند تحولی بزرگ در نورولوژی باشد.

برای اولین‌بار گروهی از دانشمندان متخصص در نورولوژی اعلام کردند که مایعی از چند فلز مذاب ساختند که می‌تواند سلول‌های آسیب‌دیده عصب‌های تن را ترمیم کند.

اگر این ماده روی بدن افراد مبتلا به بیماری‌های سیستم عصب‌های مرکزی تن جواب دهد، تحولی بزرگ در نورولوژی رخ خواهد داد.

در بسیاری از بیماری‌های سیستم اعصاب مرکزی تن از جمله بیماری “ام اس”، فیبر محافظتی سلول‌ها در اثر بیماری آسیب می‌بیند. وقتی این فیبر محافظتی کاملا تخریب شود، بیمار با ناتوانی حرکتی مواجه خواهد شد و پیغام‌های مغز دیگر به عصب‌های ماهیچه‌های تن نخواهد رسید.

حالا “نیوزویک” گزارش داده که گروهی از متخصصان نورولوژی در دانشگاه پکن می‌گویند ترکیبی از گالیوم، ایندیوم و سلنیوم ساختند که می‌تواند مانند پل موقتی بین مغز و عصب‌های تن عمل کند و عصب تخریب‌شده را دوباره احیا و ترمیم کند.

در سال‌های گذشته تلاش‌های بسیاری صورت گرفته تا بتوانند سلول تخریب‌شده را ترمیم کنند. عمل پیوند سلول‌های بنیادین تاکنون مهم‌ترین دستاورد در این حوزه بود.

اما پیوند سلول‌های بنیادین عملا چندان پاسخگو نیست. اما و اگرهای بسیاری باید محقق شود تا پیوند سلول‌های بنیادین روی تن بیمار جواب دهد و در بسیاری از موارد عمل پاسخگو نیست. در اغلب موارد نیز سال‌ها زمان لازم است تا پیوند سلول بنیادین جواب دهد و در این دوره طولانی بیماری و ناتوانی جسمی بیمار به احتمال بسیار وخیم‌تر می‌شود.

محققان پیش از این این فرضیه را مطرح می‌کردند که اگر در طول دوره‌ی بهبود بعد از حمله‌ی شدید در بیماری‌های اعصاب تن، مغز همچنان بتواند پیغام خود را به عصب ماهیچه برساند، هم روند درمان سریع‌تر خواهد شد و هم عصب آسیب‌دیده امکان ترمیم بیشتری خواهد داشت. اما تا حالا نمی‌دانستند برای تحقق این امر چه باید کرد.

حالا گروه تحقیق دانشگاه پکن به سرپرستی پرفسور جینگ لیو، می‌گوید تزریق این ماده تازه این امکان را می‌دهد که در دوره‌ی درمان ارتباط بین مغز و عصب‌های ماهیچه حفظ شود و در نتیجه عصب تخریب‌شده سریع‌تر امکان ترمیم پیدا کند.

جینگ لیو می‌گوید آزمایش این مایع از فلزهای مذاب بر روی ماهیچه‌های ران حیوانات آزمایشگاه موفقیت‌آمیز بود و عملا به شکل یک پل موقتی بی‌مشکل بین مغز و عصب عمل کرد.

لیو می‌گوید این تازه “قدم اول” است و برای تایید کامل و امکان استفاده از این ماده در درمان بیماران هنوز گام‌های دیگری باید طی شود.

اگر این عمل موفقیت‌آمیز شود، این امکان برای بسیاری از مبتلایان به بیماری “ام اس” و دست‌کم ۲۰ بیماری دیگر در حوزه‌ی نورولوژی فراهم می‌شود که بتوان عصب‌های آسیبـدیده را ترمیم و ناتوانی‌های حرکتی را به حداقل رساند یا کاملا برطرف کرد.

“نیوزویک” می‌گوید تنها در آمریکا ۲۰ میلیون نفر در اثر ابتلا به انواع بیماری‌های نورولوژی با ناتوانی جسمی مواجه‌اند.

DW.DE

نظرات بسته شده است.

× ثبت نوبت آنلاین