گازهای گلخانه ای مهار می شوند

۰

بیش از 600 نیروگاه برق که با زغال سنگ کار می کند در آمریکا هست

دولت اوباما مقررات سخت تازه ای را برای کاهش تصاعد گازهای گلخانه ای از نیروگاه های زغالی معرفی کرده است.

سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا (ای پی اِی) روز دوشنبه “طرح نیروی پاکیزه” را برای کاهش تصاعد گازهای کربنی به اندازه ۳۰ درصد تا سال ۲۰۳۰ – نسبت به سال ۲۰۰۵- معرفی کرد.

این مقررات شامل ۶۴۵ صفحه جزئیات در کانون طرح های باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا برای کاهش مهار روند گرمایش زمین و ترغیب کشورهایی مثل چین و هند به اعمال مقرراتی مشابه است.

طرح تازه بیش از هر چیز بیش از ۶۰۰ نیروگاه برق که با زغال کار می کند را هدف می گیرد. این نیروگاه‌ها بزرگ‌ترین منبع تولید آلودگی کربنی در آمریکا هستند و یک‌سوم از کل گازهای گلخانه‌ای تولیدشده در آمریکا را به جو زمین می‌فرستند.

ایالات آمریکا باید تا ژوئن ۲۰۱۶ طرح های اولیه خود برای پیروی از مقررات تازه را ارائه کنند.

جینال مکارتی مدیر سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا روز دوشنبه گفت که “وظیفه سازمان او حفاظت از سلامت عموم و محیط زیست است” و استدلال کرد که تغییرات آب و هوایی باعث تشدید خطر علیه سلامتی، جامعه و اقتصاد شده است.

هدف مقررات تازه این است که میزان گازهای کربنی نسبت به سال ۲۰۰۵ سی درصد کاهش یابد.

براساس طرح نیروی پاکیزه همچنین قرار است ذرات آلاینده، دی اکسید سولفور و اکسید نیتروژن بیش از ۲۵ درصد کم شود که تاثیر جانبی طرح اصلی خواهد بود.

منتقدان استدلال کرده اند که مقررات تازه باعث بسته شدن نیروگاه های برق در آمریکا می شود و قیمت برق را افزایش می دهد و می تواند به اقتصاد آمریکا به خصوص در بخش های تولید زغال سنگ لطمه بزند.

میچ مکانل رهبر اقلیت جمهوری خواه در سنای آمریکا در بیانیه ای گفت: “اعلامیه امروز دشنه ای در قلب طبقه متوسط آمریکاست.”

“تاثیر آن بر افراد و خانواده ها و مناطق مختلف کشور فاجعه بار خواهد بود، چون باعث ویرانی یک صنعت افتخار آمیز داخلی می شود.”

اما سازمان حفاظت از محیط زیست تخمین می زند که مقررات تازه باعث افت ۸ درصدی صورت حساب برق از طریق افزایش بازدهی و کاهش تقاضا برای برق خواهد شد.

نیروگاه های زغالی بزرگترین منبع تولید دی اکسید کربن در آمریکا به حساب می آیند

خانم مکارتی در پاسخ به منتقدان گفت: “آنها در اشتباه هستند. ما هرگز مجبور نبوده ایم و مجبور نخواهیم بود تا میان یک اقتصاد سالم و یک محیط زیست سالم یکی را انتخاب کنیم.”

رئیس جمهور دموکرات آمریکا در پنج سالی که از شروع ریاست جمهوری اش می گذرد نتوانسته مخالفان جمهوری خواه خود را در کنگره راضی به اقدام در مورد مهار تغییرات جوی کند.

دموکرات ها در سال ۲۰۱۰ تلاش کردند لایحه ای را برای محدود کردن تصاعد دی اکسید کربن تصویب کنند که با مخالفت جمهوری خواهان بی نتیجه ماند.

اکنون دولت اوباما برای اعمال مقررات تازه به اختیارات ریاست جمهوری متوسل شده است.

“طرح نیروی پاکیزه” با تکیه بر حکم سال ۲۰۰۷ دیوان عالی آمریکا صادر می شود که به سازمان حفاظت از محیط زیست – به عنوان بخشی از قوه مجریه – اجازه می داد بدون نیاز به تایید کنگره، میزان دی اکسید کربن را براساس “قانون هوای پاکیزه” کنترل کند.

“قانون هوای پاکیزه” ابتدا در سال ۱۹۶۳ تصویب شد اما آخرین بار در سال ۱۹۹۰ متمم های عمده ای به آن اضافه شد تا روزامد شود.

با این حال قانونگذاران در مجلس نمایندگان و سنا قول داده اند طرح تازه را مسدود کنند. از جمله آنها یک نماینده جمهوری خواه و یک دموکرات از ایالت ویرجینیای غربی هستند که اقتصاد آن به شدت بر زغال سنگ متکی است.

انتظار می رود که مقررات تازه تا ژوئن ۲۰۱۵ پس از ثبت نظر عموم نهایی شود.

ایالات سپس ملزم به ارائه طرح های اولیه اجرای آن تا ژوئن ۲۰۱۶ خواهند بود. آنها می توانند تحت شرایطی پیروی از مقررات را تا ژوئن ۲۰۱۶ عقب بیاندازند.

استراتژی ایالت ها می تواند شامل افزایش تولید نیروی برق با کمک انرژی اتمی یا خورشیدی، روی آوردن به گاز طبیعی، یا حرکت به سوی طرح معامله تصاعد موسوم به “سقف و تجارت” باشد.

براساس این طرح شرکت هایی که زیر حد مجاز آلودگی تولید کنند اعتبار کسب می کنند و می توانند آن را به شرکت هایی که بیشتر از حد مجاز آلودگی تولید کرده اند بفروشند.

میزان کاهش آلودگی برای همه ایالات یکسان نخواهد بود. مثلا ویرجینیای غربی باید ۱۹ درصد آن را کم کند درحالی که نیویورک باید ۴۴ درصد از آن بکاهد. اما نیویورک جزو ایالاتی است که از قبل طرح هایی را برای کاهش تصاعد گازهای گلخانه ای شروع کرده اند.

ری تامبلین فرماندار دموکرات ویروجینیای غربی روز دوشنبه گفت که “به نظر می رسد طرح تازه نگرانی های جدی ما را در نظر می گیرد.”

اما او اضافه کرد که اگر طرح تازه اجرا شود شکی نیست که قیمت برق افزایش خواهد یافت.

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.

× ثبت نوبت آنلاین