کمک به فعالیت فیزیکی فرد پس از سکته مغزی

0 ۰

دانشمندان موفق به ابداع یک مچ پای رباتیک جدید شدند که می تواند به بیماران مبتلا به سکته کمک کند تا بتوانند به درستی راه بروند.

در حدود 80 درصد از بیماران پس از سکته مغزی عملکرد طبیعی اندامهای خود را از دست می‌دهند که از نظر پزشکی به این پدیده “همی پارزی”(Hemiparesis) می‌گویند.

پارزی به معنی فلج ناقص(نسبی) در عضلات به خصوص اندام‌ها است. پارزی می‌تواند عمومی یا محدود مثل فلج یک اندام یا یک نیمه بدن(همی پارزی) مثلاً سمت راست بدن باشد.

متخصصان رباتیک برای کمک به بیماران سکته مغزی در جهت بازیابی توانایی راه رفتن، اقدام به ساخت دستگاه‌های پوشیدنی به نام “اسکلت خارجی”Exoskeleton)) کردند که می‌توانند عملکرد راه رفتن را در این بیماران بازگردانی کند. اما این سیستمها به تردمیل محدود شده و بیماران تنها می‌توانند از آن در کلینیک‌ها استفاده کنند.

اما محققان در دانشگاه هاروارد موفق به توسعه یک اسکلت خارجی شدند که می‌توان به عنوان لباس از آن استفاده کرد و به واسطه آن توانایی راه رفتن را پس از سکته بهبود بخشید.

“کونور والش” از دانشگاه هاروارد اظهار کرد: “این پژوهش نشان می‌دهد که ربات‌های پوشیدنی تأثیر قابل توجهی بر توالی راه رفتن در بیماران پس از سکته مغزی دارند.

نمونه‌های پیشین معمولا سخت و سنگین بوده و به شکل پلاستیک‌های سفت و سختی هستند که دور مچ پا قرار می‌گیرند اما این نمونه جدید تمامی مشکلات قبل را برطرف کرده و به 85 درصد از بیمارانی که پس از سکته دچار مشکلاتی در راه رفتن شده‌اند کمک می‌کند تا بر این ناهنجاری‌ها غلبه کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

× ثبت نوبت آنلاین